Before the storm

Måndag igen. Denna veckan också. Så kom den. Stod först i kön. Precis som vilken vecka som helst.

På spelaren på morgonen, Darude, ni vet låten Sandstorm. Kanske inte världens mest naturliga låt att börja en vecka med, men så fick det bli. Om jag följer mitt schema är det Lars Demian i morgon.

Personligen en lite strulig helg, ihållande huvudvärk, varm utan feber, idag måndag är det bättre. Sovit lite dåligt i två nätter, pollen? Ja kanske. I dessa tider känns det som om det kan ha varit vad som helst.

Få trädgårdstimmar i helgen, typ noll. Nåja inget växer ifrån en just nu. Lite svalare så dämpas tillväxten även om regnet gör sitt till för att få igång allt. Det blir grönare just nu. För var dag. Det behövs vatten dock, förr sa man att det inte kunde regna för mycket innan midsommar. Hade du frågat för en månad sen hade man skrattat åt det uttrycket, nu är det aktuellt.

Sandstorm. En vad ska jag säga, en medryckande låt. Intensiv. Nästan för intensiv för en måndag men varför inte. Kickstarta veckan. Frukosten gick snabbt att göra, äggen kokade extra snabbt, det pep från te-kokaren.

Darude? Artist, grupp eller DJ? Finländsk? Jag tror det.

Snart dags att premiärklippa gräset, kunde hänt igår, gjorde inte det. Fick bli lite stilla älgvandring istället, såg bara en stor flock med renar, ett tjugotal. Kanske inte är så stort med renars mått mätt? Vad vet en skåning om sånt? Ett par maskiner tvätt och skjutsning till träning. Lite fick man göra, kändes bra.

Härlig runda på morgonen. Solen sken över sjön. Tänk vad olika världen kan se ut olika dagar. Gott om fåglar. Visst är världen en rätt trevlig plats, mitt i krisen, här i Osby, trots allt.

Dags även att fortsätta kantskärning och att våra i roslandet. Känns som om det behövs mer fukthållande jord igen där. Blir torrt, fruktansvärt torrt. Snabbt. Städa upp bland rotskott, vilsekomna stockrosor samt fröade tistlar. Rätt sak på rätt ställe, annars kaos och anarki, fel ställe för det.

Det börjar ta sig med lökar uppe i blåbär/smultronlandet, lät nästan som en glassmak. Blåbär/smultron låter som en kombination jag kunde valt i kulglass. Snart tar azaleorna över. Blir ny färgchock. Får se om några rhoddisar går i blom också. Scarlet Wonder brukar aldrig svika, få blommor men dock blommor. Samma med Roseum Elegans, eller om jag har planterat den som är nästan likadan. Skulle ha varit Cunninghams Whith egentligen men fanns inte när jag var på planteringshumör. Även det landet behöver lite ny och fräsch odlingssubstrat.

Lite saker börjar röra på sig även i växthuset. Gäller att komma ihåg den dagliga kollen, precis som samtalet varje dag till föräldrarna. Det gäller att vi tar hand om varandra i dessa tider. Ring en vän om du kan. Utgå inte från att alla andra gör det, tillsammans kan vi göra skillnad.

Avslutar med en liten låtlista. Det var vad som kom upp denna morgon när april är på väg att övergå i maj. Redan maj! Var tar dagarna vägen? Man får anstränga sig lite extra för att det ska hända nåt. Lätt att bli passiv när det mesta är inställt eller satt på paus. Ikväll fullmäktige, ska vi gissa att placering av en ny brandstation blir huvudämnet? Följ det på webben.

  • Vi är inte längre där – Kent
  • No more (This is the last time) – Depeche Mode
  • We stand alone – Covenant
  • Song to the siren – The Chemical Brothers
  • Here I go Impossible again – Erasure
  • Helsingborg – Ossler
  • Young & Stupid – This perfect day
  • Anna (Go to him) – The Beatles
  • Call my name – OMD
  • Hello Spaceboy – David Bowie

Vilken låt hade ni velat ha med på en måndagslista? Tell me why I don´t like modays kanske? Eller vad som helst med Happy Mondays? Kom gärna med förslag.

Kikat ut på gräset. Lika bra att dra igång den motordrivna den första gången. Mycket mossa att forcera, blir så i början av säsongen, sen blir det bättre, grönare, mer strån och mindre mossa. Inte så mjukt, cylindern sjunker inte ner, blir inte inbäddad i lös och grön massa. Klippa mellan jobb och KF? Kanske inte, inte läge för mig med allergi att nysa mig igenom ett offentligt sammanträde? Visst, inte så mycket gräspollen ännu. Men kanske dumt att chansa.

För att vara en text som skulle handla om trädgård, vår och lökväxter så var den rätt så värdelös. Men en tanke kan lätt bli en annan, saker kommer upp och vill ut, låt det bara ske i så fall. Kanske nöjer mig med lite kantskärning ikväll, i vilket fall som helst, en trädgård blir aldrig färdig.

Lämna en kommentar