Måndag, det grönskar utanför

Det blev en liten och lugn start på veckan. Lördagens magonda är nästan bortglömt förutom en viss trötthet och stelhet.

Om man bara stannar upp och tar sig tid att se sig omkring, så märker man att mycket händer i trädgården varje dag just nu. Det grönskar, växer och slår ut lite varstans. Snart klippdags för gräset igen, bär och frukt går i blomning och i plåtpergolan har allt klarat vintern. Fyra klematis, två flyttade rosor samt två kaprifoler. Kompletterade med egna frösådda luktärter samt ett björnbär, i år lär grönskan nå upp till taknivå, ska bli spännande att se.

Såg något rött långt borta från tvättstugan. Trodde att det var tulpaner men visade sig vara lilla Scarlet Wonder. Tänk att den kom före azalean, men det brukar den kanske göra? Minns inte färgen på den men snart avslöjas den saken. Synd på den andra azalean att den har gått ut, var en färgklick borta i söder.

De tre rhoddisarna verkar ha klarat flytten. Får hoppas på kort eller ingen torka alls nu på vårkanten.

Ekorren på besök idag igen, uppe vid stora hemlocken, blev inte jagad av en katt den här gången. Plötsligt förstår jag att en svart katt kan betyda otur, i alla fall om du är en ouppmärksam ekorre.

Återhämtat mig, sovit och läst idag. Så klart att slutet av Girot krockade med kvällsmaten, tur att Eurosport player finns. Ingen succé för Jumbo-Visma dock.

Mando Diao, Transvision Vamp, Fluke, Volbeat och Cabaret Voltaire i spelaren under eftermiddagen. Bra blandning över tid och rum.

Nu som sagt en fåtölj i uterummet. Tända värmeljus, spellista och en god bok. I morgon blir det full fart igen.

Funderar lite över att gallra rätt hårt i slänten. Finns ett par sorter som är lite väl växtvilliga för sitt eget bästa. Kanske flyttar sorterna till buskage rabatten, där kan de konkurrera bäst de vill och samtidigt kan jag fundera vad jag vill komplettera med i slänten. Nytt försök med Agastache och Astrantia? Ja kan nog bli något sånt.

Den nya aronian är på väg att gå i blom. Blir det samtidigt som malusen kommer ingen lägga märke till den. Den får kontra med bär och höstfärg längre fram på året.

Det verkar som om benveden klarade flytten och att det tar sig bra under fiberväven i pallkragarna. Ska bli spännande att följa den utvecklingen.

Lämna en kommentar