Nu rör det på sig

Och det blev ännu en fredag. Regnet droppar på bra. Jag startar dagen hemma, väntar på att morgonens tvättmaskin ska gå färdigt innan det blir en tur ner till kommunhuset och det fortsatta arbetet med tillsynsutskicket. Ungefär hälften på lådan nu. Har inte räknat exakt. Får bli en glad överraskning när man väl är klar. Måndaglunch är deadline för de sista. Blev lite lagt i skrivaren i gårkväll, blir säkert det samma under lördagen om så krävs. Men vi är i gång. Tillsynsåret 2024 närmar sig och nyheten om det kommande tillsynsmötet är redan kommunicerad vida kommunens offentliga kanaler. Plötsligt händer det. Tog lite tid, spilld energi men nu kan vi snart bara koncentrera oss på kommande uppgifter med tillhörande platsbesök. Ska bli trevligt.

Ja det är lite mera pill med detaljerna än vad jag minns det. Men så är det ju också en ny kommun och nya ärendesystem att hantera. Sånt spelar så klart in. Även om målbilden är bestämd sedan länge så vet du att vägen dit inte alltid är helt rak. Saker händer. Telefonen ringer. Andra ärenden kräver uppmärksamhet och nu har även nya årsfärska ansökningar börjat trilla in. Tillsyn och planering är sällan en exakt vetenskap, mer en ambition med satta mål.

Jag har ju börjat fundera mycket på det där med träffen. Har ju lagt den i den östra centralorten i kommunen. Bara för att få komma ut, möta kommuninvånarna någon annanstans. Ett symbolvärde i sig. Att komma ut. Utanför de egna lokalerna. Bort från tryggheten på hemmaplan. Känns spännande på något vis. Det ena mötet är ju aldrig det andra helt likt. Vilka frågor kommer upp? Kommer huvudämnet bli de små avloppen? Eller är det andra kommunala frågor som kommer upp? Ekonomi? Prioriteringar? Det politiska läget? Innebandy? Ja det är bara att ta hand om de frågor som kommer upp. Hantera det man kan svara på, ta med det andra tillbaka. Att lyssna och återkoppla kommer att bli det viktigaste.

Stötte på en person från en parallellklass från grundskolan här om dagen. Mitt ute i ingenstans stod vi och återkopplade från en tid som verkligen har flytt och som känns avlägsen nu. Vi både kom ihåg klasstillhörigheten. Kom in på fotbollen i IFK. Vi pratades nog senast vid i ishallen, jag som vaktis och han som spelare. Jag tror att vi sätter mitten av 90-talet på det, året är oklart, OIK mötte Trelleborg minns jag.

Det är nyttigt att stanna upp. Reflektera och förstå vad som har gjort att man har tagit sig just hit och nu i livet. Saker sker. Möjligheter kommer upp. Du gör nästan dagligen val som påverkar din framtid. Hur du vill leva, framstå och kanske även prioritera. Boende, arbete och vad du gör på din fritid. Allt hänger ihop, öppnar upp för annat men för alla så är det ju trots allt dygnets 24 timmar som är den mest begränsande faktorn.

Valde lite bland cd-skivorna på skrivbordet nu på morgonen. Brukar bara ta det översta men Front 242 och The Streets fick ge vika för en liveskiva med The Cure, nämligen Paris. Fint. Trevligt och jag tror att även här landar vi in någonstans runt 1995.

Vad ska man då tänka på inför sin kväll med avloppen i fokus? Ja att göra ett bildspel borde ju gå förhållandevis fort. Finns ju ett antal äldre varianter att klippa och klistra ifrån. Får bara se till att det är rätt kommunlogga på. Får kanske backa bandet, gå in på det där med syftet och även på lite andra allmänna frågor kring miljö och organisation. Ja det kan bli en bra uppstart och ingång. Sen så klart ett block om tillsynen. Kanske även lite teknik och naturligtvis en snabbgenomgång om hur man ansöker om ett nytt avlopp. Minnesanteckning för mig själv, en mapp att ta hand om eventuella enkäter i, ett block för tidsbokning och ett annat för allmänna frågor och kontaktuppgifter. Samt kaffe. Fikabröd. Undrar om det finns koppar och så? Hur kommer jag ens in i den bokade lokalen? Så många frågor, tur att själva mötet är på den andra sidan påsk.

Ser ut som om regnet tilltar mer än att det slutar. Fick in någon provgrop till igår. De kommer i sjok. Flera gånger i veckan och det är bra att det rullar på. Men dåligt för planeringen. Tror att jag redan har 16 halvdagar i verkligheten inplanerade för tillsynen, hoppas att groparna går att samköra med det, annars blir det trång om tid. Ny tillsyn, gamla ärenden, nya ansökningar, ja nu kommer hela avloppsåret 2024 på en och samma gång.

Lämna en kommentar